Ароматни скариди върху царевица

Апетитно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг скариди (16/20)
50 г краве масло

за подправката:
2 ч. л. суха мащерка
1 1/2 ч. л. морска сол
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. кафява захар
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. сух лук
1 щипка лют пипер по желание

за царевицата:
5 кочана царевица
1 връзка пресен лук
1 малка глава червен лук
200 мл животинска сметана
200 мл зеленчуков бульон
50 г краве масло със стайна температура (+ за намазване
2 стръка пресен риган
1/2 с. л. лют сос „Шрирача“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ароматни скариди върху царевица
Царевицата се обелва и се намазва добре с маслото. След това се изпича до златисто на грил или на грил тиган. Зърната се отделят с помощта на остър нож.
2
Ароматни скариди върху царевица 2
Червеният и пресният лук се нарязват на ситно и се запържват в маслото, докато се карамелизират.
3
Ароматни скариди върху царевица 3
Добавят се зърната царевица, налива се бульонът и се вари, докато течността се редуцира.
4
Ароматни скариди върху царевица 4
След това се добавя сметаната и се готви още 5 минути на слаб огън.
5
Ароматни скариди върху царевица 5
Една трета от сместа се изважда от съда, пюрира се, след което се сипва обратно в него.
6
Ароматни скариди върху царевица 6
Поръсва се с наситнен пресен риган, сол, черен пипер и лют сос, и се разбърква.
7
Ароматни скариди върху царевица 7
Мащерката, чесънът, лукът, червеният пипер, кафявата захар, черният пипер, морската сол и лютият пипер се смилат в кафемелачка.
8
Ароматни скариди върху царевица 8
Скаридите се обелват и се почистват, като главите се оставят. Поръсват се с подправката.
9
Ароматни скариди върху царевица 9
Маслото се разтопява в тиган с дебело дъно и скаридите се запържват до златисто.
10
Ароматни скариди върху царевица 10
Поднасят се върху царевицата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: