Емпанади с телешко и сос „Хойсин“
Лора и Стоян
600 г пилешки гърди 50 г краве масло 130 мл сос „Терияки“ с чесън 100 мл бренди 2 с. л. олио | за ориза: 200 г дългозърнест ориз 2 връзки пресен лук 1 малка глава лук 2 скилидки чесън 1 червена люта чушка 4 с. л. соев сос 2 с. л. краве масло 2 с. л. олио |
1 | ![]() | Главата лук, чушката и чесънът се наситняват и се запържват в олиото и маслото до златисто, не трябва да се карамелизират. |
2 | ![]() | Добавя се предварително измитият ориз. Запържва се, докато стане стъклен, след което се наливат 400 мл вода и се оставя да кипне. Вари се под капак за 10 минути. |
3 | ![]() | Котлонът се изключва, а оризът се оставя похлупен на него за още 10 минути. |
4 | ![]() | Овкусява се със соевия сос и накълцания пресен лук. |
5 | ![]() | Пилешките гърди се изтъняват и се намазват добре със 100 мл от соса „Терияки“. |
6 | ![]() | Пържат се на няколко пъти в сгорещеното олио до златисто от всяка страна. |
7 | ![]() | Връщат се извадените филета, след това съдът се деглазира с брендито и сосът се монтира с маслото. Добавя се останалият сос „Терияки“ и се дърпа от огъня. |
8 | ![]() | Месото се сервира върху ориза. |
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...