Пилешки гърди на тиган с дългозърнест ориз

Апетитно основно, готово за броени минути
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
50 г краве масло
130 мл сос „Терияки“ с чесън
100 мл бренди
2 с. л. олио

за ориза:
200 г дългозърнест ориз
2 връзки пресен лук
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
1 червена люта чушка
4 с. л. соев сос
2 с. л. краве масло
2 с. л. олио

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди на тиган с дългозърнест ориз
Главата лук, чушката и чесънът се наситняват и се запържват в олиото и маслото до златисто, не трябва да се карамелизират.
2
Пилешки гърди на тиган с дългозърнест ориз 2
Добавя се предварително измитият ориз. Запържва се, докато стане стъклен, след което се наливат 400 мл вода и се оставя да кипне. Вари се под капак за 10 минути.
3
Пилешки гърди на тиган с дългозърнест ориз 3
Котлонът се изключва, а оризът се оставя похлупен на него за още 10 минути.
4
Пилешки гърди на тиган с дългозърнест ориз 4
Овкусява се със соевия сос и накълцания пресен лук.
5
Пилешки гърди на тиган с дългозърнест ориз 5
Пилешките гърди се изтъняват и се намазват добре със 100 мл от соса „Терияки“.
6
Пилешки гърди на тиган с дългозърнест ориз 6
Пържат се на няколко пъти в сгорещеното олио до златисто от всяка страна.
7
Пилешки гърди на тиган с дългозърнест ориз 7
Връщат се извадените филета, след това съдът се деглазира с брендито и сосът се монтира с маслото. Добавя се останалият сос „Терияки“ и се дърпа от огъня.
8
Пилешки гърди на тиган с дългозърнест ориз 8
Месото се сервира върху ориза.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: