Асманлии

Гост: Абдул Карим Ел Хади Карут (ресторант “1001 нощи”)
Източник: Бон Апети
Дата: 10.08.2002
Асманлии
 
Необходими продукти:
200 г фиде
100 г настърган шам фъстък
5 с. л. нишесте
2 с. л. пудра захар
1 с. л. розова вода
1 в. ч. сухо мляко
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. вода



Начин на приготвяне:
1
Асманлии
Нишестето се разтваря в 1/2 ч. ч. студена вода. Сухото мляко се разтваря в 2 чаши вода и се кипва. Добавя се розова вода и щом кипне, се сгъстява с нишестето.
2
Асманлии 2
Фидето се залива с малко олио, начупва се леко, слага се в алуминиеви формички и се пече 3-4 минути при температура 270 градуса.
3
Асманлии 3
След това във формата се слага крем, отгоре се поставя друго изпечено фиде и десертът се изважда от формите.
4
Асманлии 4
Залива се със захарен сироп, поръсва се с шам фъстък и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: