Багаинско блюдо със свинско и пресен лук

Гост: Явор Гънчев, ръководител на Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур”
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2009
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук
 
Необходими продукти:
1 кг свински бут
50 г масло
1 кофичка кисело мляко
2 връзки лук
1 връзка чесън
1/2 връзка магданоз
1-2 дафинови листа
5-6 с. л. олио
2 с. л. брашно
1-2 ч. л. червен пипер
1-2 ч. л. оцет



Начин на приготвяне:
1
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук
Месото се нарязва на хапки, бялата част на лука и чесъна – наситно. Сипват се в тенджера със загретите олио и масло и се запържват до побеляване на месото.
2
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 2
Подправят се с дафинов лист и червен пипер и се посоляват на вкус. Налива се малко гореща вода.
3
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 3
Добавят се зелената част на лука и чесъна, нарязани наедро, и се сипва оцетът. Ястието се похлупва и се задушава.
4
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 4
Брашното се сипва в суха касерола и се запича на котлона.
5
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 5
Залива се с гореща вода и се разбърква. Получената брашнена каша се сипва в тенджерата при месото.
6
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 6
Киселото мляко се разбърква с наситнения магданоз. Всяка порция месо се гарнира с няколко лъжици от млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: