Багаинско блюдо със свинско и пресен лук

Дата: 04.11.2009
Източник: Бон Апети
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук
 
Необходими продукти:
1 кг свински бут
1-2 ч. л. червен пипер
2 с. л. брашно
5-6 с. л. олио
1-2 дафинови листа
1/2 връзка магданоз
1 връзка чесън
2 връзки лук
1 кофичка кисело мляко
50 г масло
1-2 ч. л. оцет
 

Начин на приготвяне:
1
Багаинско блюдо със свинско и пресен лукМесото се нарязва на хапки, бялата част на лука и чесъна – наситно. Сипват се в тенджера със загретите олио и масло и се запържват до побеляване на месото.
2
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 2Подправят се с дафинов лист и червен пипер и се посоляват на вкус. Налива се малко гореща вода.
3
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 3Добавят се зелената част на лука и чесъна, нарязани наедро, и се сипва оцетът. Ястието се похлупва и се задушава.
4
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 4Брашното се сипва в суха касерола и се запича на котлона.
5
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 5Залива се с гореща вода и се разбърква. Получената брашнена каша се сипва в тенджерата при месото.
6
Багаинско блюдо със свинско и пресен лук 6Киселото мляко се разбърква с наситнения магданоз. Всяка порция месо се гарнира с няколко лъжици от млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта