Балсамово глазирани рулца от свинско със зеленчуци

Страхотен аромат и невероятен вкус
Източник: Лора
ТИТЛА: Чирак
Дата: 11.03.2015
Балсамово глазирани рулца от свинско със зеленчуци
Балсамово глазирани рулца от свинско със зеленчуци
Балсамово глазирани рулца от свинско със зеленчуци
 
Необходими продукти:
6 свински котлета
4 червени чушки
4 зелени чушки
4 моркова
2 скилидки чесън
5 бр. лук шалот
50 мл балсамов оцет
50 мл червено вино
200 мл зеленчуков бульон
сос „Уорчестър”
1 с. л. захар
50 г масло (маргарин)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пържолите се начукват на много тънко и се овкусяват от всяка страна с черен пипер, сол и сос „Уорчестър”. Оставят се за около 30-40 минути в купа.
2
Морковите, чушките и чесънът се нарязват на тънки ивици. Слагат се в дълбок тиган и се запържват, докато леко омекнат. Прибавя се и малко черен пипер.
3
Пържолите се разрязват на две продълговати части и по средата се разпределят зеленчуците, така че да стърчат и в двата края.
4
След това се завиват на руло. Края на рулото (там, където се прехлупва) се промушва с клечка, за да не изтече плънката. Така приготвените рула се поставят в тиган с предварително загрята мазнина. Пържат се до порозовяване от всички страни.
5
За глазиране (за соса) в малка тенджера се слага маслото и когато се сгорещи, се сипва ситно нарязаният шалот и се запържва леко. Добавят се 50 мл винен оцет и захарта. Към получената смес се наливат постепенно и зеленчуковият бульон и виното. Сосът може да се сгъсти доста или да се остави по-рядък.

При сервиране полейте обилно със сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: