Баница с извара, ябълки и орехи

Сладка и изкусителна
Източник: Бон Апети
Дата: 29.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 бр. фино точени кори
200 г пълномаслена извара
200 г захар
150 г орехи
3 яйца
2 ябълки
2 с. л. краве масло
1 щипка индийско орехче
1 щипка джинджифил
1 щипка канела
1 ванилия

за заливката:
100 мл животинска сметана
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Баница с извара, ябълки и орехи
Пет точени кори се намазват добре с масло и се подреждат една върху друга във форма за печене с подвижно дъно. Запичат се за 30 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор – до светлокафяв цвят.
2
Баница с извара, ябълки и орехи 2
Орехите се смилат в блендер.
3
Баница с извара, ябълки и орехи 3
Ябълките се обелват и се настъргват.
4
Баница с извара, ябълки и орехи 4
Изварата се разбива със захарта. Добавят се яйцата и пак се разбива.
5
Баница с извара, ябълки и орехи 5
Слагат се ябълките, орехите и канелата, джинджифилът, индийското орехче, ванилията и се разбърква добре.
6
Баница с извара, ябълки и орехи 6
Сместа се изсипва върху изпечените кори. Покрива се с другите пет кори, добре намазани с масло.
7
Баница с извара, ябълки и орехи 7
Баницата се залива със смес от сметаната и разтопеното масло.
8
Баница с извара, ябълки и орехи 8
Пече се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2018
Аз реших вместо в голяма тава, да направя баницата в отделни малки керамични съдове. Според вкусовете в къщи увеличих ябълките, намалих захарта. Получи се идеално!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: