Геврек с тиква и маслини

Пухкав, красив, постен
Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
330 г брашно
250 г обелена тиква
150 г зелени маслини (без костилки)
2 с. л. зехтин
2 ч. л. олио
1 ч. л. семена от резене
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Геврек с тиква и маслини
Тиквата се нарязва на кубчета, залива се с олиото и се разбърква. Запържва се до златисто в нагорещен тиган. Охлажда се.
2
Геврек с тиква и маслини 2
Брашното се смесва със солта. Маята и захарта се разбъркват с 200 мл вода и се наливат към брашното. Добавя се и зехтинът. Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.
3
Геврек с тиква и маслини 3
Разточва се на лист с дължина 45 см и широчина 15 см.
4
Геврек с тиква и маслини 4
Отгоре се поръсват намачканите тиква и маслини и семената резене.
5
Геврек с тиква и маслини 5
Завива се руло, което се загъва като геврек.
6
Геврек с тиква и маслини 6
Пече се 10 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор и още 15 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.12.2017
Много добре се получи, но мъжа ми не го хареса... Явно няма да ядем тиквата по този начин :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Emi Slavova се регистрира в сайта.
Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: