Бистра супа топчета

Дата: 17.08.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г кайма смес
1 щипка сол
1 ч. л. настърган хрян
3 с. л. олио
3–4 листа целина
7–8 стръка магданоз
2 скилидки чесън
2 с. л. доматено пюре
2 кубчета телешки бульон
бялата част от 1 стрък лук
1 морков
2–3 резена глава целина
1 ч. л. чубрица
3–4 стръка пресен магданоз
1 яйце
50 г ситен булгур
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Бистра супа топчетаЦелината и морковът се нарязват на кубчета, а лукът - наситно. Слагат се в тенджера, налива се 1,5 л студена вода, посолява се и се вари 10–15 минути.
2
Бистра супа топчета 2Каймата, булгурът, солта, чубрицата, яйцето и наситненият магданоз се поставят в купа. Меси се с влажни ръце и се оформят топчета.
3
Бистра супа топчета 3Доматеното пюре се размива с 4–5 черпака от супата и получената смес се излива в тенджерата. Стриват се бульоните, добавят се топчетата и се оставя да ври още 10 минути.
4
Бистра супа топчета 4Чесънът се счуква със сол и олио и се сипва изцеденият лимонов сок. Прибавят се хрянът и наситнените целина и магданоз и се разбива. Готовата заливка се сервира заедно със супата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2014
Чудесна е, благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


262 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта