Бистра супа топчета

Източник: Бон Апети
Дата: 17.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г кайма смес
50 г ситен булгур
1 яйце
3–4 стръка пресен магданоз
1 ч. л. чубрица
2–3 резена глава целина
1 морков
бялата част от 1 стрък лук
2 кубчета телешки бульон
2 с. л. доматено пюре
2 скилидки чесън
7–8 стръка магданоз
3–4 листа целина
3 с. л. олио
1 ч. л. настърган хрян
1 щипка сол
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Бистра супа топчета
Целината и морковът се нарязват на кубчета, а лукът - наситно. Слагат се в тенджера, налива се 1,5 л студена вода, посолява се и се вари 10–15 минути.
2
Бистра супа топчета 2
Каймата, булгурът, солта, чубрицата, яйцето и наситненият магданоз се поставят в купа. Меси се с влажни ръце и се оформят топчета.
3
Бистра супа топчета 3
Доматеното пюре се размива с 4–5 черпака от супата и получената смес се излива в тенджерата. Стриват се бульоните, добавят се топчетата и се оставя да ври още 10 минути.
4
Бистра супа топчета 4
Чесънът се счуква със сол и олио и се сипва изцеденият лимонов сок. Прибавят се хрянът и наситнените целина и магданоз и се разбива. Готовата заливка се сервира заедно със супата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2014
Чудесна е, благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: