Боб на бавен огън

Уникално вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 31.07.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сварен боб
100 г бекон
1 глава лук
1 люта зелена чушка
2 зелени чушки
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
400 г пасирани домати (от консерва)
100 г кафява захар „Мусковадо“
2 с. л. мед
2 с. л. дижонска горчица
3 с. л. ябълков оцет
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Боб на бавен огън
Беконът и зелените чушки се нарязват на кубчета.
2
Боб на бавен огън 2
Лукът, чесънът и лютата чушка се наситняват.
3
Боб на бавен огън 3
Лукът и беконът се запържват в зехтина.
4
Боб на бавен огън 4
Добавят се лютата чушка, зелените чушки и чесънът, и също се запържват.
5
Боб на бавен огън 5
Сипват се бобът, горчицата, доматите, захарта, медът, риганът, червеният пипер, черен пипер на вкус и оцетът, и се посолява.
6
Боб на бавен огън 6
Ястието се готви около 4 часа на слаб огън или се запича за 4 часа в загрята на 150 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2015
да
1.
Изпрати
лично съобщение

04.08.2015
Става чудесен в глинен съд, във фурната, за цяла нощ.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: