Бостънски мъфини

С много шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
350 г брашно
3 яйца
150 г захар
200 мл прясно мляко
50 г краве масло
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол

за крема:
300 мл прясно мляко
100 г захар
2 жълтъка (от яйца размер L)
2 с. л. царевично нишесте
10 г бурбонска ванилова захар

за глазурата:
100 г черен шоколад (85% какао)
100 мл течна животинска сметана
40 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Бостънски мъфини
За блата в купа разбийте яйцата, заедно със захарта, докато побелеят. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Затоплете млякото и маслото леко в касерола на котлона и налейте към яйчената смес, разбийте отново. Накрая прибавете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре, трябва да се получи еднородна смес.
2
Бостънски мъфини 2
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Разпределете тестото във форма за мъфини, в отворите на която сте поставили хартиени форми за мъфини. Печете ги до готовност – 12 минути. Охладете ги.
3
Бостънски мъфини 3
За крема разтворете нишестето в малко от студеното мляко. Загрейте останалото мляко и захарта. Разбийте жълтъците с разтвореното нишесте, захарта и бурбонската ванилова захар.
4
Бостънски мъфини 4
Смесете горещото мляко с жълтъчената смес. Гответе на умерен огън, докато се получи гъст крем. Прехвърлете го в купа, покрийте с фолио, за да не хваща кора и охладете. След това разбийте и прехвърлете в пош.
5
Бостънски мъфини 5
За глазурата кипнете сметаната и я налейте върху накълцания шоколад, добавете и маслото.
6
Бостънски мъфини 6
Разрежете мъфините напречно на две неравни части. Слепете ги с крем, отгоре също сложете малко крем.
7
Бостънски мъфини 7
Полейте готовите мъфини с глазурата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2020
мини вкусотийки
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: