Бухнали палачинки

Тук има някаква магия - палачинките се превръщат в мъфини
Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г брашно
2 яйца (размер L)
250 мл прясно мляко
15 г краве масло
1/2 ч. л. фина морска сол



Начин на приготвяне:
1
Бухнали палачинки

Яйцата (затоплени на стайна температура) се разбиват леко със солта. Налива се млякото (също на стайна температура) и се разбива енергично. Прибавя се маслото, разтопено и леко охладено и накрая се уплътнява с брашното. Разбива се, докато се получи течно палачинково тесто, без бучки.

 


2
Бухнали палачинки 2

Силиконова форма за мъфини с 8 дупки се загрява в загрята на 220 градуса  фурна за 2–3 минути. Изважда се, сместа се налива бързо в нея, като формите трябва да се напълнят на 2/3 от обема им.

 


3
Бухнали палачинки 3

Слага се във фурната (едно ниво под средата). След 15–20 минути те увеличават обема си значително и температурата се намалява на 180 градуса. Фурната не се отваря. Вадят се след 35 минути, когато са се надигнали почти двойно. Сервират се с масло или мармалад.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2023
Преди време правих такива по рецепта на Джейми Оливър, пак имаше загряване на форма за мъфини, много горещо олио във всяка формичка, палачинково тесто и да, трябва да са кухи отвътре. Но той представи рецептата като хлебчета, които се сервираха заедно с някакви месни традиционни блюда, вътре в самата чиния, към гарнитурата. Споменът ми е, че бяха вкусни като хляб, но не така, че да минат за палачинки, по-сухи са. Ще пробвам и тези.
7.
Изпрати
лично съобщение

21.02.2023
Страхотни! Направих половин доза във форма за мини мъфини, която намазах предварително с масло. Трябваше им 15 мин за 220 градуса и още 15 мин на 180 градуса. Излезнаха 15 бухнали палачинки.
6.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2020
Много въздушни
5.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2020
Ще се откажа да пържа палачинки. Тези станаха много вкусни. Увеличиха обема си 3 пъти.
4.
Изпрати
лично съобщение

28.03.2020
Следващият път ще им сложа и шоколадче или кашкавалче, че сега ми излязоха кухички.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: