Кейк със зелен чай

Приготвя се с „Матчата“, чаят който са пили самураите, и за приготвянето на който обучението е продължавало с години и се смята за истинско изкуство
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
3 яйца
200 г пудра захар
240 г кисело мляко
150 г краве масло
10 г зелен чай „Матчата“
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
1 щипка сол

за глазурата:
100 г червен боб (или 200 г от консерва)
100 г пудра захар



Начин на приготвяне:
1
Кейк със зелен чай

В купа се смесват сухите съставки, без захарта.

 


2
Кейк със зелен чай 2

Маслото (размекнато на стайна температура) се разбива със захарта с миксер докато побелее. След това се слагат яйцата и отново се разбива добре. Накрая се прибавя киселото мляко и отново се разбива.

 


3
Кейк със зелен чай 3

Двете смеси се събират и се разбиват с миксер, докато се получи хомогенна смес. Изсипва се в кръгла форма за торта 26 см, на дъното на която има хартия.

 

 


4
Кейк със зелен чай 4

Пече се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути. След това се охлажда.

 


5
Кейк със зелен чай 5

Бобът се накисва от предната нощ в студена вода, след което течността се изхвърля, а бобът се сварява в студена вода. Отцежда се и когато се охлади добре, се пасира. Смесва се с пудрата захар.

 


6
Кейк със зелен чай 6

С тази глазура се намазва готовия кейк. Разрязва се и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Странно, ние купихме 10 г за 7 лв. Може да го замениш с насипен зелен чай - от магазините за чай, продава се на листа. Той обаче не оцветява. Стрий го в хаванче или леко го смели в мелничка и добави малко сладкарска боя, ако искаш да получиш зелен цвят. Може да импровизираш със зелен чай с жасминов аромат, ще стане много приятно, но цветът може да се спаси само със сладкарска боя.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много хубава рецепта,обаче зеления чай е 35 лв. 30 гр. Може ли да се замести с нещо друго зелено?
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
сурер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: