Бургер от скумрия с ананасова глазура

Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2003
Бургер от скумрия с ананасова глазура
 
Необходими продукти:
4 едри скумрии
5-6 питки хляб за сандвич
1 глава кромид лук
1-2 с. л. нишесте
3-4 стръка магданоз
листа от зеле или маруля за гарниране
50-100 мл сок от ананас (консерва)
2 резена плод ананас (консерва)
3 с. л. оцет
2 с. л. кетчуп
1 1/2 с. л. захар
1 с. л. соев сос
1 ч. л. джинджифил



Начин на приготвяне:
1
Бургер от скумрия с ананасова глазура
Рибата се филетира и се почиства добре от останали малки кости. Лукът се реже наситно или се настъргва. Магданозът също се накълцва и всичко се смила с месомелачка.
2
Бургер от скумрия с ананасова глазура 2
Получената кайма се слага върху намаслена повърхност, поръсва се с нишестето и се меси, докато го поеме.
3
Бургер от скумрия с ананасова глазура 3
Каймата се разстила върху плот на дебелина около 1/2 пръст. Със специален готварски пръстен се отрязват бургери или на ръка се оформят кръгли кюфтета.
4
Бургер от скумрия с ананасова глазура 4
Ананасовата глазура се приготвя, като в тенджерка се слага сокът от ананас и в него се разтваря захарта. Прибавят се фино нарязаните резени ананас, оцетът, соевият сос и джинджифилът. Вари се на умерен огън, докато започне да се уплътнява. Накрая се слага кетчупът, разбърква се и се сваля от котлона.
5
Бургер от скумрия с ананасова глазура 5
Рибните бургери се пекат на сух, силно загрят грил-тиган или на скара, върху която е сложен лист алуминиево фолио. По време на печенето всеки от бургерите се залива обилно с приготвената глазура. Пекат се по 4-5 минути от всяка страна.
6
Бургер от скумрия с ананасова глазура 6
При сервиране хлебчето се разрязва през средата и се гарнира с листа от зеле или маруля, с кетчуп, майонеза или друг сос по желание. Слага се бургер и се притиска.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: