Карпачо от говеждо филе

Дата: 08.04.2005
Източник: Бон Апети
Карпачо от говеждо филе
 
Необходими продукти:
средната част на телешко бон филе (500-600 г)
50 мл зехтин
2-3 щипки сол
2-3 с. л. сирене "Пармезан"
3-4 скилидки чесън
2 червени чушки
черен пипер и сол на вкус
2-3 с. л. горчица
15 връхчета мащерка
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
сокът от 1/2 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Карпачо от говеждо филеЧервените чушки се нарязват надребно и се поставят във висок съд за пасиране, добавят се чесънът, солта, зехтинът, настъргано сирене "Пармезан". Пюрира се. Налива се лимоновият сок.
2
Карпачо от говеждо филе 2След като се махне ципата, месото се разрязва на тънко, правоъгълно филе. Овкусява се с горчица, черен пипер и сол. Навива се на руло, което се намазва с горчица и се овалва в наситнените магданоз, копър и мащерка.
3
Карпачо от говеждо филе 3Увива се в алуминиево фолио. Поставя се във фризер за 5-6 часа, така че да се стегне напълно, но да не замръзне. След това фолиото се отстранява и месото се нарязва на тънки филийки, които се поливат с песто „Иванезе“.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта