Чилийска рибена чорба

Калдио де конгрио
Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 с. л. олио
1 глава лук
2 моркова
1 люта зелена чушка
2 ч. л. червен пипер
3 с. л. сос „Ахи чилено”
2 домата
1 дафинов лист
3 стръка магданоз
1 ч. л. сух риган
1,5 кг рибено рагу
50 мл бяло вино
50 мл животинска сметана
4-5 стръка пресен кориандър
сол и черен пипер на вкус

за соса „Ахи чилено”:
1 малка глава лук
1 домат
1/4 връзка пресен кориандър
1 люта чушка
1 скилидка чесън
1 с. л. бял винен оцет
сокът 1 от лайм
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Чилийска рибена чорба
Доматите за супата и за соса се бланшират и се обелват.
2
Чилийска рибена чорба 2
Сосът „Ахи чилено” се приготвя като доматът и лукът се нарязват наедро. Чушката се почиства от семките и се нарязва, а чесънът се обелва. Доматът, лукът, чушката, сокът от лайм, чесънът, зехтинът, кориандърът и оцетът се слагат в блендер, посоляват се и се смилат.
3
Чилийска рибена чорба 3
Морковите се режат на шайби, лукът – на полумесеци, а доматите – на кубчета.
4
Чилийска рибена чорба 4
Лукът и морковите се запържват в олиото, прибавят се лютата чушка и червеният пипер, сипват се доматите, 3 с. л. от лютия сос „Ахи чилено”, риганът, дафиновият лист и наситненият магданоз.
5
Чилийска рибена чорба 5
След 5 минути се добавят виното, около 500 мл вода и рибата, завързана в марля. Овкусява се със сол и черен пипер и се готви 15 минути на тих огън.
6
Чилийска рибена чорба 6
Рибата се изважда и се обезкостява.
7
Чилийска рибена чорба 7
Супата се овкусява със сол и се налива сметаната.
8
Чилийска рибена чорба 8
Готовата супа се сипва в купички, слага се от рибата, поръсва се с пресен кориандър и по желание се добавя още пикантен сос.



Съвет:
Останалият сос може да съхранявате в хладилник 2–3 дни. Може да се консумира и с печени меса.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2014
Благодаря! Скоро ще бъде сготвена супичката, много интересно звучи и съм сигурна, че ще е много вкусна!
2.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2014
Лада, благодарим за коментара. Допуснатата неточност вече е коригирана - необходимото количество бяло вино е 50 мл.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2014
Виното може би е 1 чаена чаша, а не лъжичка, нали?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: