Чорба от фасул "Черно око"

Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2002
Чорба от фасул
 
Необходими продукти:
150 г фасул "Черно око"
1 ч. л. мащерка
1 стрък целина
1 червена чушка
1 зелена чушка
6-7 с. л. олио
1 глава лук
2 кубчета пилешки бульон
1 резен целина
2 моркова
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Чорба от фасул
Фасулът се накисва, изцежда се, залива се с нова вода и се кипва. Отново се изцежда и се залива с 1 1/2 л вода.
2
Чорба от фасул
Морковите се нарязват на колелца, резенът целина се обелва и се нарязва надребно. Изсипват се при фасула, добавят се олиото, кубчетата бульон, нарязаната глава лук.
3
Чорба от фасул
Вари се 30 минути, след което се добавят нарязани стрък целина и чушки (на кубчета). Вари се още 10 минути, като 5 минути преди да се оттегли от огъня, се слага мащерка.
4
Чорба от фасул
Брашното се запича до кремав цвят. Когато изстине, се наливат 2-3 с. л. вода и се разбърква. Изсипва се в тенджерата и се вари до пълна кулинарна готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: