Чоу миен с калмари

Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2003
Чоу миен с калмари
 
Необходими продукти:
300 г спагети
1/2 ч. л. сусамово олио
1/2 ч. л. сол
2 щипки натриев глутаминат
2 с. л. соев сос
5-6 с. л. олио
2 моркова
2 тиквички
1 чушка
1 глава лук
1 кг калмари
пера зелен лук


Начин на приготвяне:
1
Чоу миен с калмари
Спагетите се начупват на две, слагат се в кипнала подсолена вода и се сваряват.
2
Чоу миен с калмари 2
Калмарите се почистват от вътрешностите, попарват се във вряла вода, след което тубата (коремната кухина) се обръща и се измива. Пипалата се отрязват при очите и след като хубаво се изцедят, се режат на кръгчета.
3
Чоу миен с калмари 3
Лукът и чесънът се нарязват на едри парчета, чушката – на квадратчета, а тиквичките – на пръчици. Морковите се нарязват с белачка на ивички, след това – на фин жулиен.
4
Чоу миен с калмари 4
В дълбок тиган или уок се сгорещява половината олио и зеленчуците се пържат на силен огън, като първо се слагат лукът и чесънът, следват морковите и накрая - тиквичките и чушките. Преди да се извадят, се прибавят натриевият глутаминат, солта и соевият сос.
5
Чоу миен с калмари 5
В тиган се нагряват 2-3 с. л. олио, калмарите се сипват на части и се запържват за не повече от 3-4 минути. Когато и последната порция е готова, всички запържени калмари се връщат в тигана заедно със зеленчуците.
6
Чоу миен с калмари 6
Прибавят се сусамовото олио, няколко лъжици соев сос и спагетите и се разбърква. Готовото ястие се поръсва с нарязаните на кръгчета пера зелен лук и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



214 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: