Десерт "Тосинильо дел сельо"

Източник: Бон Апети
Дата: 20.12.2003
Десерт
 
Необходими продукти:
5 жълтъка
1 яйце
200 г захар
250 г захар


Начин на приготвяне:
1
Десерт
Жълтъците и яйцето се разбиват с миксер, докато се посгъстят и избледнеят леко. След това се прецеждат през цедка.
2
Десерт
Захарта за сиропа се поставя в тенджерка, залива се с 200 мл вода, поставя се на котлона и се изчаква да се разтопи. Яйчената смес се залива с получения захарен сироп и се разбърква.
3
Десерт
Захарта за карамелизиране се разтопява в малка тенджера. След това течният карамел се изсипва по дъното и стените на формата за печене и се оставя леко да се втвърди.
4
Десерт
Яйчено-захарният сироп се налива във формата за печене. Формата се поставя в по-голяма тава, в която се наливат 1-2 пръста вода. Десертът се пече около 40 минути на водна баня при температура 120 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: