Добруджанска пържола

Дата: 10.03.2004
Източник: Бон Апети
Добруджанска пържола
 
Необходими продукти:
4 вратни пържоли
сол и черен пипер на вкус
1 ч. ч. кисело мляко
2 яйца
1 ч. л. сол
4 с. л. олио
1 глава лук
100 г стерилизирани домати
100 г ориз
олио за пържене
лозови листа за сарми
копър и магданоз по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Добруджанска пържолаЛукът за плънката се реже наситно и се запържва, докато стане "стъклен". Прибавя се изчистеният и измит ориз, пържи се още 2–3 минути и се налива 100 мл вода. Посолява се, разбърква се и след като оризът поеме водата, се слагат пюрираните домати. Разбърква се и след минута се отстранява от котлона.
2
Добруджанска пържола 2Пържолите се поръсват с чубрицата и солта, начукват се с дървен чук и се оставят да престоят около 15 минути. Овалват се в брашно, като излишното се изтръсква. Пържат се при умерена температура около 5 минути от всяка страна.
3
Добруджанска пържола 3От готовата плънка се гребва с лъжица и се поставя върху разгънат лозов лист. Завиват се малки сарми, като целта е да се получи нещо като пуричка. Всяка сармичка се притиска с длани, за да не се отвори.
4
Добруджанска пържола 4Дъното на тенджера се постила с лозови листа. Върху тях се редят готовите сармички, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се затискат с чиния. Задушават се под капак около 20 минути.
5
Добруджанска пържола 5Всяка пържола се поставя в гювече и върху нея се слагат по 3–4 сармички (може да се нареди и в тава). Поливат се с приготвения яйчено-млечен сос и се запичат в предварително загрята фурна за 15–20 минути при температура 180 градуса.
6
Добруджанска пържола 6Сосът се приготвя, като яйцата се разбиват с киселото мляко и се разреждат с 1 черпак от бульона на сармичките.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мария се регистрира в сайта.
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта