Добруджанска пържола

Дата: 10.03.2004
Източник: Бон Апети
Добруджанска пържола
 
Необходими продукти:
4 вратни пържоли
сол и черен пипер на вкус
1 ч. ч. кисело мляко
2 яйца
1 ч. л. сол
4 с. л. олио
1 глава лук
100 г стерилизирани домати
100 г ориз
олио за пържене
лозови листа за сарми
копър и магданоз по желание
 

Начин на приготвяне:
1
Добруджанска пържолаЛукът за плънката се реже наситно и се запържва, докато стане "стъклен". Прибавя се изчистеният и измит ориз, пържи се още 2–3 минути и се налива 100 мл вода. Посолява се, разбърква се и след като оризът поеме водата, се слагат пюрираните домати. Разбърква се и след минута се отстранява от котлона.
2
Добруджанска пържола 2Пържолите се поръсват с чубрицата и солта, начукват се с дървен чук и се оставят да престоят около 15 минути. Овалват се в брашно, като излишното се изтръсква. Пържат се при умерена температура около 5 минути от всяка страна.
3
Добруджанска пържола 3От готовата плънка се гребва с лъжица и се поставя върху разгънат лозов лист. Завиват се малки сарми, като целта е да се получи нещо като пуричка. Всяка сармичка се притиска с длани, за да не се отвори.
4
Добруджанска пържола 4Дъното на тенджера се постила с лозови листа. Върху тях се редят готовите сармички, заливат се с вода, колкото да ги покрие, и се затискат с чиния. Задушават се под капак около 20 минути.
5
Добруджанска пържола 5Всяка пържола се поставя в гювече и върху нея се слагат по 3–4 сармички (може да се нареди и в тава). Поливат се с приготвения яйчено-млечен сос и се запичат в предварително загрята фурна за 15–20 минути при температура 180 градуса.
6
Добруджанска пържола 6Сосът се приготвя, като яйцата се разбиват с киселото мляко и се разреждат с 1 черпак от бульона на сармичките.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
Гери коментира рецептата Супа от кестени
Илияна Величкова коментира рецептата Тиан с моцарела
Илияна Величкова се регистрира в сайта.
MuritoBG коментира рецептата Фокача с маслини и лук
В. Ник. се регистрира в сайта.
Гери коментира рецептата Тарт с червена леща и чушки
Radoslava.Mihaylova коментира рецептата Пиле по флорентински
Teodor Ognianov се регистрира в сайта.
Кръстьо се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Ягодово смути
SuperMag коментира рецептата Смути с ягоди и чиа
SuperMag коментира рецептата Пепероната
SuperMag коментира рецептата Конфитюр от кайсии и малини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта