Домашен пълнозърнест хляб

Лесен за приготвяне, изключително здравословен и много, много вкусен
Източник: Бон Апети
Дата: 13.05.2011
Домашен пълнозърнест хляб
 
Необходими продукти:
200 г ръжено брашно
100 г брашно от лимец
100 г семена микс (тиквено, ленено, сусамово, маково)
400 г кисело мляко
1 с. л. зехтин
1 ч. л. сода бикарбонат
1 с. л. самардала
1 ч. л. чесън на прах


Начин на приготвяне:
1
Домашен пълнозърнест хляб

В купа се смесват двете брашна, прибавят се всички семена и самардалата.


2
Домашен пълнозърнест хляб 2

Содата се гаси в част от киселото мляко и когато сместа шупне, се прибавя в купата при брашната. 

 


3
Домашен пълнозърнест хляб 3

Изсипва се и останалото млякото и хубаво се разбърква, докато се получи хомогенна смес.


4
Домашен пълнозърнест хляб 4

Наливат се 2–3 с. л. вода и се бърка, докато се получи лепкаво тесто. Прибавя се и чесънът на прах и отново се разбърква. 


5
Домашен пълнозърнест хляб 5

Сместа се изсипва в намазана със зехтин форма за печене. Пече се 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. 


6
Домашен пълнозърнест хляб 6

Готовият хляб се изважда върху решетка, за да изстине. Гарнира се с гуакамолето.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2019
Може ли да се добави сол ?
5.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2016
Не, Мария, не е заради брашното, явно хлябът е имал нужда от още печене. Този хляб по принцип става „сочен“, не е пръхкав като белия хляб, приготвен с мая, а прилича на немския хляб , който се продава вакуумиран и нарязан в големите супермаркети.
4.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2016
На мен ми се получи някакси глетав хляба. Направо суров. Спазих рецептата, като размених количеството на брашното от лимец с това на пълнозърнестото. Да не би да има нещо специфично в лимеца?
3.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2015
Много лесно и бързо , интересен е
2.
Изпрати
лично съобщение

03.06.2014
Разкошен хляб :) Около 70г от брашното замених с овесени трици, останалото е ръжено брашно. Слънчогледовото и тиквено семе, предварително запекох. Много лесен за приготвяне. Много вкусен, дори на децата се хареса :))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: