Доматена панцанела с пилешки гърди

Любимата ни лятна салата от слънчеви домати обогатяваме с крехко пилешко месо
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе „Градус“
100 г бейби спанак
3 домата
2 печени червени чушки
1 с. л. песто от сушени домати
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
250 г сирене „Моцарела“
2 чабати
80 мл студено пресован зехтин
20 мл бял балсамов оцет
сол на вкус

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Доматена панцанела с пилешки гърди
Хлябът се реже на кубчета, залива се с 20 мл зехтин и се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до златисто – 10 минути.
2
Доматена панцанела с пилешки гърди 2
Пилешките филета се изваждат от опаковката.
3
Доматена панцанела с пилешки гърди 3
Разрязват се на две през средата, за да се изтънят.
4
Доматена панцанела с пилешки гърди 4
Мажат се с пестото.
5
Доматена панцанела с пилешки гърди 5
Готвят се в загрят тиган от двете страни до готовност.
6
Доматена панцанела с пилешки гърди 6
След това месото се оставя да почине за кратко и се реже на кубчета.
7
Доматена панцанела с пилешки гърди 7
Доматите се режат на кубчета
8
Доматена панцанела с пилешки гърди 8
Чушките също се нарязват на кубчета.
9
Доматена панцанела с пилешки гърди 9
Моцарелата се накъсва.
10
Доматена панцанела с пилешки гърди 10
В купа се смесват пилето, доматите, чушките, моцарела, маслините, хлябът. Овкусява се с балсамов оцет, останалия зехтин и сол.

11
Доматена панцанела с пилешки гърди 11
Прибавя се спанакът, разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2021
Чудна е тази салатка :)
2.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2019
Предаването продължава да се излъчва по същото време - всеки ден от 11.30 ч. - но вече по кулинарния канал 24 китчън.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2018
Къде отива предаването ???
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: