Доматена супа "Кардинал"

Австрийска рецепта за доматена супа с ароматни подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г домати
100 г заквасена сметана
50 мл бяло вино "Мускат"
50 мл вино "Порто"
2 кубчета телешки бульон
2 с. л. натурално нишесте
1 ч. л. захар
3-4 стръка магданоз
2-3 стръка прясна мащерка
2 дафинови листа
парче лимонова кора


Начин на приготвяне:
1
Доматена супа
Доматите се почистват и се нарязват на четвъртинки.
2
Доматена супа
Слагат се в тенджера с 1 л вряща вода, в която са разтворени кубчетата телешки бульон.
3
Доматена супа
Подправките за букет "Гарни" се събират на китка и се завързват с дълъг конец.
4
Доматена супа
Доматите се варят 15 минути, подправят се с приготвения букет "Гарни" (свободният край на конеца остава да виси извън тенджерата) и се посоляват.
5
Доматена супа
Наливат се бялото вино и повечето "Порто" (около 3/4) и се оставя да къкри още 10-15 минути.
6
Доматена супа
След това букет "Гарни" се изважда, сварените домати се претриват през цедка и бульонът се връща в тенджерата.
7
Доматена супа
Нишестето се разтваря в останалото "Портo", сипва се в тенджерата и супата се вари, докато се уплътни (около 15 минути).
8
Доматена супа
Заквасената сметана се разрежда с 1 к. ч. вода и с нея се застройва готовата супа.
9
Доматена супа
При сервиране всяка порция се поръсва с листенца прясна мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: