Джолан чорба

Шкембе чорба от свински джолан
Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1–1,2 кг свински джолан с кост
50 г краве масло
50 г глава целина
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
300 мл прясно мляко
1 дафинов лист
2 с. л. брашно
1 с. л. черен пипер на зърна
1 с. л. червен пипер
сол на вкус

за сервиране:
100 мл червен винен оцет
6 скилидки чесън
1 с. л. лют пипер на люспи със семки


Начин на приготвяне:
1
Джолан чорба
Джоланите се слагат в дълбока тенджера, заливат се със студена вода, колкото да ги покрие, кипва се и бульонът се отпенва.
2
Джолан чорба 2
Добавят се нарязаните на едро лук, морков и целина, целите скилидки чесън, дафиновият лист и черният пипер. Вари се, докато месото започне само да пада от костта.
3
Джолан чорба 3
Джоланите се изваждат от бульона, обезкостяват се и месото се накъсва.
4
Джолан чорба 4
Бульонът се прецежда през марля, слага се на котлона, загрява се и се посолява.
5
Джолан чорба 5
В него се налива прясното мляко.
6
Джолан чорба 6
В друг съд се сгорещява маслото и в него се запържва брашното до златисто.
7
Джолан чорба 7
Сипва се червеният пипер и веднага се наливат няколко черпака от горещия бульон.
8
Джолан чорба 8
Разбърква се и запръжката се налива в супата.
9
Джолан чорба 9
В нея се пуска и месото. Оставя се да къкри 10 минути на котлона.
10
Джолан чорба 10
Чесънът се счуква в хаванче и се разбърква с оцета.
11
Джолан чорба 11
Супата се поднася с оцета с чесън и се поръсва щедро с лют пипер. Сервира се с препечени филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2021
Сравнена с другите "шкембе чорби" (шкембе, гъба кладница) тази чорба не ни впечатли много.
8.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2021
Аз добавих и малко картоф, получи се наистина вкусна супа.
7.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2020
Аз го сготвих с телешки джолан, беше много вкусно, но другият път ще си го направя със свински. Мисля, че ще е по-хубаво.
6.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2018
Веднъж я правих и ми хареса
5.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2018
Много вкусна супа. Хареса се от всички.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Елена се регистрира в сайта.
krastana коментира рецептата Брауни с ягоди
Николай се регистрира в сайта.
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: