Джолан чорба

Дата: 21.10.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1–1,2 кг свински джолан с кост
50 г краве масло
50 г глава целина
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
300 мл прясно мляко
1 дафинов лист
2 с. л. брашно
1 с. л. черен пипер на зърна
1 с. л. червен пипер
сол на вкус
за сервиране:
100 мл червен винен оцет
6 скилидки чесън
1 с. л. лют пипер на люспи със семки
 

Начин на приготвяне:
1
Джолан чорбаДжоланите се слагат в дълбока тенджера, заливат се със студена вода, колкото да ги покрие, кипва се и бульонът се отпенва.
2
Джолан чорба 2Добавят се нарязаните на едро лук, морков и целина, целите скилидки чесън, дафиновият лист и черният пипер. Вари се, докато месото започне само да пада от костта.
3
Джолан чорба 3Джоланите се изваждат от бульона, обезкостяват се и месото се накъсва.
4
Джолан чорба 4Бульонът се прецежда през марля, слага се на котлона, загрява се и се посолява.
5
Джолан чорба 5В него се налива прясното мляко.
6
Джолан чорба 6В друг съд се сгорещява маслото и в него се запържва брашното до златисто.
7
Джолан чорба 7Сипва се червеният пипер и веднага се наливат няколко черпака от горещия бульон.
8
Джолан чорба 8Разбърква се и запръжката се налива в супата.
9
Джолан чорба 9В нея се пуска и месото. Оставя се да къкри 10 минути на котлона.
10
Джолан чорба 10Чесънът се счуква в хаванче и се разбърква с оцета.
11
Джолан чорба 11Супата се поднася с оцета с чесън и се поръсва щедро с лют пипер. Сервира се с препечени филийки хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2018
Веднъж я правих и ми хареса
5.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2018
Много вкусна супа. Хареса се от всички.
4.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2018
За мен джолана е най вкусното месо, а в комбинация с класическият начин за приготвяне на шкембе чорба .... получи се нещо уникално вкусно !!!
3.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2018
Не е същото като с шкембе, но ми хареса!
2.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2018
Още една.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
StefkoDan публикува рецептата Тутманик без месене
Петя Петкова публикува рецептата Хляб по шопски
Спасов публикува рецептата Икономични мъфини
Aneli82 се регистрира в сайта.
Емилия коментира рецептата Френски багети
Емилия се регистрира в сайта.
Preslava Gancheva се регистрира в сайта.
MuritoBG коментира рецептата Хляб без месене със семена
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта