Фар бретон

По френски чаровен, лесен и много достъпен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 26.02.2013
Фар бретон
 
Необходими продукти:
4 яйца
100 г захар
1 с. л. брашно (с връх)
75 мл прясно мляко
50 г краве масло
180 г сушени сини сливи (без костилки, сочни)
2 с. л. тъмен ром
1 ванилия
1 щипка сол
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Фар бретон

Маслото се разтопява и се смесва с рома. В купа се смесват брашното, ванилията, солта и захарта. Налива се млякото, при постоянно бъркане, с телена бъркалка.

 


2
Фар бретон 2

Добавят се яйцата и пак се разбърква. Накрая се слага маслото с рома и отново се разбива.

 


3
Фар бретон 3

Форма за кейк се намазва с масло. Подреждат се сливите и се заливат със сместа. Пече се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 25 минути.

 


4
Фар бретон 4

Оставя се да се охлади няколко часа преди да се сервира. По желание се поръсва с пудра захар.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2013
После спадна малко, но пак изглежда по-дебело отколкото на снимката, а аз си мислех, че използвам голяма тава... На вкус беше добре, много интересно, малко като сладка палачинка.
2.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2013
Моето бухна много, нямам представа защо, но не очаквах. Когато изстине ще видим как е на вкус.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
на външен вид не е много добре но на вкус е страхотно пробвайте ще ви хареса
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
Kalesin се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Меденки с пълнеж
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: