Френска пилешка супа

Много ароматна и леко пикантна
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 долни пилешки бутчета
2 големи картофа
3 големи моркова
3 стръка праз
4 стръка селъри
1 с. л. дижонска горчица
2 ч. л. сух естрагон
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Френска пилешка супа

Пилешките бутчета се заливат с 2,5 л студена вода. Варят се до готовност, като се отпенва.

 


2
Френска пилешка супа 2

Бутчетата се изваждат, обезкостяват се и месото се нарязва.

 

 


3
Френска пилешка супа 3

Бульонът се прецежда и се връща в тенджерата.

 


4
Френска пилешка супа 4

Морковите, картофите и селарито се обелват. Нарязват се на едри парчета, празът също се почиства и се нарязва.

 


5
Френска пилешка супа 5

В бульона се слагат горчицата, индийското орехче и естрагонът. Добавят се зеленчуците. Овкусява с бял пипер. Съдът се връща на котлона, похлупва се и се оставя на умерен огън, докато зеленчуците омекнат.

 


6
Френска пилешка супа 6

После се връща месото и супата се посолява. Кипва се и се сваля от огъня.  Поднася се с листенца от стръковете селъри.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2013
Харесва ми! Единствено пропускам пикантните подправки!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
И естрагона.
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Мисля, че цялата идея на супата се крие в дижонската горчица!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Сготвих супата, като замених пилешкото със свинско (понеже не обичам пилешко)и пропуснах селарито, понеже в магазина, в който пазарувах нямаше, получи се прекрасно, поздравления Лора и Стоян!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: