Фритата с гъби и праз

Дата: 07.02.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
250 г печурки
4 стръка праз лук
125 г крема сирене
30 г сирене „Пармезан“
100 мл бяло вино
40 мл зехтин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Фритата с гъби и праз Празът се почиства и се нарязва наситно. Задушава се в половината от зехтина и бялото вино, докато омекне.
2
Фритата с гъби и праз  2Прибавят се обелените гъби.
3
Фритата с гъби и праз  3Налива се останалият зехтин, овкусява се със сол, пипер и мащерката.
4
Фритата с гъби и праз  4Яйцата се разбиват много добре със сол и пипер.
5
Фритата с гъби и праз  5Наливат се в съда при останалите продукти. Готви се на котлона минута–две.
6
Фритата с гъби и праз  6След това отгоре се разпределя крем сиренето, поръсва се с настърган пармезан и се пече 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фритата с гъби и праз  7Нарязва се и се поднася гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2018
Вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2017
Вкусно! Следващ път бих сложил още видове сирена.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Много приятно ме изненада тази рецепта! Вкусно и засищащо ястие!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
Много вкусно - прекрасно балансиран вкус на праза с гъбите! Единствено крема сиренето остана прекалено меко /фритатата е нежна и мека също/, мисля да сменя парзмезана и крема сиренето с ементал - то е малко по-сладникаво и не толкова остро на вкус като пармезана.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2015
Здравейте любители на вкусотийките! Вчера сготвих това ястие като гарнитура за месо. Учудващо за мен, съчетанието между гъбите и праза се оказа невероятно и вкусно. Но бялото вино явно е тайната на прекрасния и фин вкус. Направете си и вие, става лесно и е много изненадващо като краен резултат. Поздрави и не спирайте да опитвате!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Vercheva се регистрира в сайта.
Tanya Chakarova коментира рецептата Чаени бисквити
Милена коментира рецептата Пилешко в гювеч
Александър се регистрира в сайта.
Tutti_gotvi се регистрира в сайта.
Miglena Stamenova-Toteva се регистрира в сайта.
doseva6 коментира рецептата Питка „Слънце“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта