Фритата с гъби и праз

Лесен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
250 г печурки
4 стръка праз лук
125 г крема сирене
30 г сирене „Пармезан“
100 мл бяло вино
40 мл зехтин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фритата с гъби и праз
Празът се почиства и се нарязва наситно. Задушава се в половината от зехтина и бялото вино, докато омекне.
2
Фритата с гъби и праз  2
Прибавят се обелените гъби.
3
Фритата с гъби и праз  3
Налива се останалият зехтин, овкусява се със сол, пипер и мащерката.
4
Фритата с гъби и праз  4
Яйцата се разбиват много добре със сол и пипер.
5
Фритата с гъби и праз  5
Наливат се в съда при останалите продукти. Готви се на котлона минута–две.
6
Фритата с гъби и праз  6
След това отгоре се разпределя крем сиренето, поръсва се с настърган пармезан и се пече 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
7
Фритата с гъби и праз  7
Нарязва се и се поднася гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2021
Много добре се получи.
5.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2018
Вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2017
Вкусно! Следващ път бих сложил още видове сирена.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2017
Много приятно ме изненада тази рецепта! Вкусно и засищащо ястие!
2.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
Много вкусно - прекрасно балансиран вкус на праза с гъбите! Единствено крема сиренето остана прекалено меко /фритатата е нежна и мека също/, мисля да сменя парзмезана и крема сиренето с ементал - то е малко по-сладникаво и не толкова остро на вкус като пармезана.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



100 ДУШИ ОНЛАЙН
Gergana Taleva се регистрира в сайта.
Mariela Mihailova се регистрира в сайта.
Doña Esperanza се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Тарт с карфиол, броколи и бира
Каля коментира рецептата Ягодов кръмбъл
milenka коментира рецептата Паста с пилешко и доматен сос
milenka коментира рецептата Лесен плодов сладолед
Искра се регистрира в сайта.
Neycho Koev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: