Фритата с праз на фурна

Дата: 15.01.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г краве сирене
125 г сирене „Моцарела“
60 г краве масло
150 мл бяло вино
80 мл прясно мляко
6 яйца
6 стръка праз
2 сварени картофа
1 морков
1 стрък мащерка
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Фритата с праз на фурна Празът се нарязва на едро, а морковът се настъргва на едро ренде.
2
Фритата с праз на фурна  2Запържват се в маслото, докато омекнат. Прибавят се листенцата мащерка, виното, сол и черен пипер на вкус.
3
Фритата с праз на фурна  3Когато течността се изпари, се слагат натрошеното краве сирене и намачканите сварени картофи.
4
Фритата с праз на фурна  4Яйцата се разбиват с млякото, брашното, сол и черен пипер.
5
Фритата с праз на фурна  5Сипват се в тигана.
6
Фритата с праз на фурна  6Отгоре се подреждат шайби моцарела.
7
Фритата с праз на фурна  7Фритатата се запича в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2018
Вкуснооо
4.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2018
Чудесно ястие!
3.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2018
Фритата с праз, декорирана с домати!
2.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2018
Ето как изглеждаше моята фритата !
1.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2018
Намирам за изключително полезна консумацията на праз през зимните месеци ! Благодаря Ви за страхотната идея !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


231 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванела коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Рози коментира рецептата Шишчета със свинско и ананас
Николова се регистрира в сайта.
И. Иванов се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта