В купа се смесват брашното и солта. В микровълнова фурна се загрява козето мляко, към него се прибавят маята и захарта. Разбърква се, поръсва се с щипка брашно и се оставя да шупне.
Сипва се в купата при брашното, разбърква се с дървена лъжица, прибавя се разтопеното в микровълнова масло (30 г) и отново се разбърква.
Прехвърля се на плота и се замесва меко и еластично тесто. Чиста купа се поръсва с брашно, поставя се топката тесто, поръсва се с брашно, покрива се с фолио за свежо съхранение, и се прибира във фурната, загрята на 60 градуса без вентилатор, да втаса. Когато започне да увеличава обема си, се изважда.
Маслото (150 г) се нарязва на големи кубчета, които се подреждат едно до друго върху лист пергаментова хартия. Покрива се с друг лист, разточва се с точилка, като се оформя квадрат с размери 14х14 см, с дебелина 1 см. Завива се с хартията и се прибира в хладилник.
В касерола се загрява прясното мляко за крема с есенцията ванилия. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. (Белтъците се използват за нещо друго, например целувки). Жълтъците се разбиват със захарта с тел.
Горещото мляко се налива на тънка струйка в купата при тях и сместа се връща на слаб огън, като се бърка с тел, докато се сгъсти – 20 минути. Дърпа се от огъня и се покрива с фолио за свежо съхранение, да не хваща кора. Оставя се да се охлади.
Лешниците се нарязват наедро. Бисквитите се натрошават в найлонов плик и се сипват при лешниците. Ягодите се нарязват на малки кубчета.
Бисквитите, лешниците и ягодите се смесват с крема.
Втасалото тесто се изважда върху плота, цепва се на кръст и се разточва, като горе-долу запазва формата на кръст.
Поръсва се с брашно, по средата се слага студеното масло. Всички краища се затварят навътре, разточва се на тесен правоъгълник, двата края се сгъват навътре, като се прихлупват. Завърта се на 90 градуса, увива с хартията и се прибира се в хладилник за 30 минути. Това се повтаря още два пъти.
Тестото се разточва върху набрашнен плот и с нож се изрязват тънки дълги ленти, които се увиват плътно върху металните форми фунийки. Фунийките се поставят прави в тава със силиконов килим.
Слагат се в хладилник за около 15 минути да стегнат, и се пекат 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Леко се охлаждат и се пълнят с крема.
Съвет: Ако нямате такива форми, може да си направите фунийки от алуминиево фолио.