Гъбена супа с ечемик

Ароматна супа с горски вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 21.10.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г микс от пресни гъби
(печурки, кладница, челядинки, пачи крак)
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
100 г ечемик
1,5 л зеленчуков бульон
30 мл зехтин
50 мл соев сос
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа с ечемик
Гъбите се обелват и се нарязват на кубчета.
2
Гъбена супа с ечемик 2
Лукът, чесънът, морковът и целината се почистват, нарязват се наситно и се запържват в зехтина.
3
Гъбена супа с ечемик 3
Добавят се гъбите и се оставят да се запържат.
4
Гъбена супа с ечемик 4
Налива се бульонът, прибавят се ечемикът, мащерката, дафиновият лист и соевият сос.
5
Гъбена супа с ечемик 5
Готви се около 40 минути, докато ечемикът се свари добре.
6
Гъбена супа с ечемик 6
Супата се овкусява със сол и черен пипер на вкус и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



184 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: