Геренска сборенска яхния

Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
1 кг лук
1 връзка ливадна мерудия
10-15 зърна черен пипер
1 ч. ч. олио
3/4 ч. ч. брашно
3 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Геренска сборенска яхния
Лукът се нарязва наситно и се сипва в тенджера със сгорещеното олио. Когато е полуизпържен, при него постепенно се сипва брашното, така че да поеме мазнината. Поръсва се с червения пипер и се посолява.
2
Геренска сборенска яхния 2
Месото се попарва на два пъти с гореща вода. След това се нарязва на порционни парчета, които се подреждат на дъното на намазнена тава.
3
Геренска сборенска яхния 3
Месото се покрива със запръжката от лук, като тя се сипва на части и едновременно се налива вода, така че запръжката да се размие.
4
Геренска сборенска яхния 4
Отгоре се поръсват зърната черен пипер, слагат се клонките ливадска мерудия и ястието се пече 2-3 часа в нагорещена фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: