Гювеч с агнешко месо

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Гювеч с агнешко месо
 
Необходими продукти:
1 кг агнешко месо
1 кг пресни картофи
30-40 г масло
2 зелени чушки
3 стръка лук
2 стръка чесън
10-12 стръка магданоз
8-10 стръка девесил
2-3 клонки джоджен
5-6 с. л. олио
2 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гювеч с агнешко месо
Обезкостeното агнешко месо се нарязва на късове с тегло около 100-120 г и се запържва в загретите олио и масло.
2
Гювеч с агнешко месо 2
Температурата на котлона се намалява и месото се задушава под капак, за да се получи „месен сок”.
3
Гювеч с агнешко месо 3
Капакът се отстранява и се изчаква течността да се изпари. Месото се овкусява със сол, черен и червен пипер, разбърква се добре и се сипва в глинен гювеч.
4
Гювеч с агнешко месо 4
Прибавят се нарязаните наситно лук, чесън и зелени чушки. Отгоре се слагат картофите и се налива вода, която да достига малко под нивото на продуктите. Пече се във фурна на 180 градуса около 1 час.
5
Гювеч с агнешко месо 5
Ястието се подправя с нарязани девесил, джоджен и магданоз, връща се във фурната и се пече още 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: