Шишчета със свинско и ананас

Източник: Бон Апети
Дата: 18.08.2009
Шишчета със свинско и ананас
 
Необходими продукти:
750 г свинско месо от гърди (от плешката или филе)
5–6 шайби ананас
2 с. л. винен оцет
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. лют червен пипер
1/4 ч. ч. олио
1/4 ч. ч. кетчуп на вкус
2 с. л. оцет
1 с. л. захар
2 с. л. соев сос
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
В голяма купа се смесват виненият оцет, счуканите със солта скилидки чесън и лютият червен пипер и при непрекъснато бъркане се сипва на тънка струя олиото.
2
Месото се нарязва на кубчета по 2,5 см, които се слагат в маринатата и се оставят в хладилник за 6–10 часа.
3
В купа се смесват кетчупът, оцетът, захарта, соевият сос, солта и сусамовото олио и се бъркат, докато се разтвори захарта. Ананасът се реже на кубчета по 2 см.
4
Свинското се изважда от маринатата и се нанизва на шишовете, като се редуват свинско и ананас – 4 кубчета свинско и 3 кубчета ананас. Напръскват се с маринатата и се пекат около 20 минути на скара или във фурна, като през първите 10 минути се пръскат със студената марината.
5
Когато шишчетата са почти готови, се намазват със сладко-киселия сос и се пекат още 2 минути. Сервират се допълнително полети със сладко-киселия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.11.2018
Ще се готвят пак...станаха много вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: