Гювечета със суджук

Източник: Малинка
ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.01.2017
Гювечета със суджук
Гювечета със суджук
Гювечета със суджук
Гювечета със суджук
Гювечета със суджук
 
Необходими продукти:
1,5 кг картофи
8 парчета суджук (или салам)
24 печени чушки
200 г сирене
100 г маслини (без костилки)
1 л доматен сок
чубрица
магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио


Начин на приготвяне:
1
Картофите се сваряват, обелват се, нарязват се на дребно и се разпределят в гювечетата.
2
Във всяко гювече се слага по едно парче суджук, 3 чушки, няколко маслини и натрошено сирене.
3
Наливат се по 125 мл доматен сок и се доливат малко вода и олио.
4
Подправят се със сол, черен пипер и чубрица на вкус и се разбъркват добре.

5
Гювечетата се пекат на 200 градуса, докато течността в тях се изпари – около 1 час и 30 минути. Поднасят се, поръсени с наситнен магданоз.


Съвет:
По желание, 10 минути преди да се извадят от фурната, във всяко гювече може да се чукне и по 1 яйце.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: