Омлет с пилешко и зеленчуци

Пъстър и апетитен
Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г пилешко филе
30 г пресен джинджифил
80 мл олио
70 мл соев сос „Kikkoman“
30 мл тъмно сусамово олио
2 яйца
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 люта чушка
1 морков
1/2 ч. л. микс „5-те подправки“

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Омлет с пилешко и зеленчуци
Пилешкото, морковът и сладките чушки се режат на ивички, а чесънът, джинджифилът и лютата чушка се наситняват.
2
Омлет с пилешко и зеленчуци 2
Месото се запържва в половината от слънчогледовото олио. Когато стане полуготово, се изважда.
3
Омлет с пилешко и зеленчуци 3
В същия съд за около 5 секунди се запържват чесънът, джинджифилът и лютата чушка, прибавят се останалите чушки и морковът и се оставят да се позапържат.
4
Омлет с пилешко и зеленчуци 4
Овкусява се сусамовото олио, наситненият пресен лук и 50 мл соев сос.
5
Омлет с пилешко и зеленчуци 5
Връща се пилето и се поръсва с микса от подправки. Разбърква се и след 1–2 минути се дърпа от огъня.
6
Омлет с пилешко и зеленчуци 6
Яйцата се разбиват с около 20 мл соев сос. Останалото олио се сгорещява и се пържат два тънки омлета.
7
Омлет с пилешко и зеленчуци 7
Месото и зеленчуците се разпределят върху омлетите. По желание всяка порция се гарнира с листенца магданоз или с кълнове.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: