Тепси кебап с праз и ориз

Рецепта от Пазарджишко
Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г свински врат без кост
500 г праз
250 г бисерен ориз
100 г мас
30 мл оцет
1/2 глава чесън
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Тепси кебап с праз и ориз
Месото се нарязва на кубчета и се запържва в маста.
2
Тепси кебап с праз и ориз 2
Прибавя се ситно нарязаният праз и също се запържва.
3
Тепси кебап с праз и ориз 3
След това се слага и измитият ориз и също се запържва.
4
Тепси кебап с праз и ориз 4
Всичко се прехвърля в тава. Залива се с 1 л топла вода, овкусява се с червения пипер, сол и черен пипер, и се разбърква.
5
Тепси кебап с праз и ориз 5
Пече се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Тепси кебап с праз и ориз 6
Чесънът се счуква и се смесва с оцета.
7
Тепси кебап с праз и ориз 7
Готовото ястие се поднася с чесновия оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2017
Много хубава рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2017
Изключително вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2017
Този Тепси кебап поднесен с чесновия оцет епросто неустоим!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


143 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: