Тепси кебап с праз и ориз

Рецепта от Пазарджишко
Източник: Бон Апети
Дата: 12.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г свински врат без кост
500 г праз
250 г бисерен ориз
100 г мас
30 мл оцет
1/2 глава чесън
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Тепси кебап с праз и ориз
Месото се нарязва на кубчета и се запържва в маста.
2
Тепси кебап с праз и ориз 2
Прибавя се ситно нарязаният праз и също се запържва.
3
Тепси кебап с праз и ориз 3
След това се слага и измитият ориз и също се запържва.
4
Тепси кебап с праз и ориз 4
Всичко се прехвърля в тава. Залива се с 1 л топла вода, овкусява се с червения пипер, сол и черен пипер, и се разбърква.
5
Тепси кебап с праз и ориз 5
Пече се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
6
Тепси кебап с праз и ориз 6
Чесънът се счуква и се смесва с оцета.
7
Тепси кебап с праз и ориз 7
Готовото ястие се поднася с чесновия оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2024
Уникално ястие!
5.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2024
Вкусът на по-тлъстото вратно месо ми дойде малко тежък, макар да не използвах мас, а запържих по-мазните късчета в началото, те пуснаха мазнина, но после долях олио за праза и ориза. Това, обаче, е въпрос на вкус, на мен никога не ми е харесвал вкуса на мас и тлъстина. Семейството ми хареса ястието, месцето беше много крехко.
4.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2023
Простичка, но за сметка на това много вкусна.
3.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2017
Много хубава рецепта!
2.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2017
Изключително вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: