Хедрабади чикен бриани

Дата: 19.02.2005
Източник: Бон Апети
Хедрабади чикен бриани
 
Необходими продукти:
200 г пилешко филе (от гърди)
1 с. л. сол
500 г ориз “Басмати”
2 канелени листа (2 дафинови листа)
1 канелена кора (1/2 ч. л. смляна)
1 черен кардамон (3-4 зърна обикновен)
1 индийско орехче
2 с. л. олио
1 ч. л. сол
50 г пресен джинджифил
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. куркума
2 с. л. готварска сметана
10 скилидки чесън
3 глави лук
50 г бадеми
50 г орехи
50 г кашу
2 резена джинджифил
4-5 зърна счукан пипер
3-4 стръка магданоз
5 с. л. олио
3-4 скилидки чесън
 

Начин на приготвяне:
1
Хедрабади чикен брианиФилето се нарязва на малки и тънки парчета, лукът и чесънът – наситно. Оризът се измива, оставя се за кратко в хладка вода, след което се отцежда.
2
Хедрабади чикен бриани 2Отцеденият ориз се вари в съотношение с водата 1:5. Поставят се подправките (индийското орехче се нарязва наситно). Малко преди да се свари, се прибавят 2 с. л. олио. След това се отцежда.
3
Хедрабади чикен бриани 3Приготвя се джинджифилов сос, като в дълбок и тесен съд с 1/2 ч. ч. вода се пасират чесънът и нарязаният на парченца джинджифил.
4
Хедрабади чикен бриани 4Сметановата паста се приготвя, като магданозът, орехите, кашуто и бадемите се нарязват наситно и се смесват със сметаната.
5
Хедрабади чикен бриани 5В тенджера се сгорещяват 5 с. л. олио и се запържват нарязаните лук, чесън и корен джиджифил. Когато се зачервят, се прибавят джинджифиловият сос и месото.
6
Хедрабади чикен бриани 6Когато течността се редуцира, се добавят сметановата паста, нарязаните надребно домати и подправките за пилето. Разбърква се. След като добие кулинарна готовност, постепенно се слага оризът.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2016
Страхотна и богата на аромати рецепта!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта