Свински гърди патрондаш

Източник: Бон Апети
Дата: 11.03.2005
Свински гърди патрондаш
 
Необходими продукти:
сокът от 1 портокал
сокът от 1 лимон
7-8 с. л. мед
1 кг свински гърди
4-5 люти чушки
3-4 клонки прясна мащерка
кората от 1 портокал
кората от 1 лимон
2 пакетчета черен пипер на зърна
3-4 с. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Свински гърди патрондаш
Черният пипер се стрива. Поставя се в купа и се смесва с морската сол, кората портокал, лимона, наситнената мащерка.
2
Свински гърди патрондаш 2
Месото се натрива със сместа. Поставя се върху решетка, която е върху тава. Пече се около 1 час при температура 200-220 градуса.
3
Свински гърди патрондаш 3
15 минути преди месото да е готово, коричката му се изчегъртва. Свинските гърди се поливат с марината от разбърканите мед, сок от лимон и портокал. Доизпичат се и се нарязват.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: