Пилешка дурама

Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2005
Пилешка дурама
 
Необходими продукти:
4 пилешки пържоли
1 агнешка ризица (було)
200 г пилешки дробчета
100 г ориз
100 г гъби
1 глава лук
олио за пържене
2 с. л. сладък червен пипер
2 с. л. лют червен пипер
2 с. л. босилек
2 с. л. чубрица
2 с. л. черен пипер
2 с. л. кимион
2 с. л. къри
4 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пилешка дурама
Лукът се нарязва надребно, гъбите – на тънки филии. Запържват се в сгорещено олио, след което се добавят дробчетата и оризът.
2
Пилешка дурама 2

Лют червен пипер, сладък червен пипер, босилек, чубрица, кимион, къри и черен пипер в еднакви пропорции плюс 2 части сол се смесват добре. Част от сместа се добавя към дробчетата и ориза, наливат се 300 мл топла вода. Плънката е готова, когато оризът поеме цялото количество вода.


3
Пилешка дурама 3
Бутчета се обезкостяват, така че да се оформят пържоли, които се поставят върху ризиците. Плънката се разпределя равномерно върху пържолите и с помощта на ризицата се навиват рула. Пекат се около 20 минути в предварително загрята до 180-200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Всичко е прекрасно. Радвам се, че ви има!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: