Индийски хлебчета с пилешко

Бързи, лесни, интересни
Източник: Бон Апети
Дата: 31.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за хлебчетата:
250 г пълнозърнесто брашно
1 с. л. олио (+ за пържене)
1 ч. л. сол

за пилето:
400 г пилешки гърди
100 г кисело мляко
20 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
3 с. л. олио
2 с. л. сок от лимон
1 с. л. гарам масала
1/2 ч. л. куркума
1 щипка лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Индийски хлебчета с пилешко
Джинджифилът се обелва и се настъргва, а чесънът се стрива на паста.
2
Индийски хлебчета с пилешко 2
Смесват се в купа, прибавят се гарам масалата, куркумата, лютият пипер, киселото мляко, лимоновият сок, олиото, сол и черен пипер на вкус.
3
Индийски хлебчета с пилешко 3
Пилешките гърди се мариноват в тази смес за 1 нощ.
4
Индийски хлебчета с пилешко 4
След това се запичат в тиган, без мазнина – до златисто.
5
Индийски хлебчета с пилешко 5
Охлаждат се и се смилат в чопър или се накълцват много ситно.
6
Индийски хлебчета с пилешко 6
Брашното се разбърква със солта и олиото. Наливат се около 150 мл топла вода и се замесва тесто. Оставя се да почине.
7
Индийски хлебчета с пилешко 7
Тестото се разделя на 4 части. Всяка част се разточва върху набрашнен плот.
8
Индийски хлебчета с пилешко 8
Слага се от месото.
9
Индийски хлебчета с пилешко 9
Оформят се „бохчи“.
10
Индийски хлебчета с пилешко 10
Разточват се на тънки хлебчета.
11
Индийски хлебчета с пилешко 11
Пекат се в намазан с олио тиган – до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2017
Направих хлебчетата малко по- дебелички. Станаха много вкусни!
1.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2017
Много вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
milenka коментира рецептата Салата от настърган карфиол
Gotin Georgiev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: