Канапе от чушки

Дата: 29.06.2004
Източник: Бон Апети
Канапе от чушки
 
Необходими продукти:
1 франзела
1 ч. л. сол
10 листа пресен босилек (1/2 ч. л. сух)
2 с. л. винен оцет
6 с. л. олио
1 краставица
магданоз за украса
1 ч. л. червен пипер
200 г изцедено кисело мляко
100 г сирене „Дунавия”
30 г орехови ядки
6–7 стерилизирани червени чушки
2–3 с. л. олио
2 скилидки чесън
1 щипка захар
 

Начин на приготвяне:
1
Канапе от чушкиФранзелата се нарязва на филии с дебелина 1 пръст, поставят се в предварително намаслена с олио тава и се пекат около 10 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна. По средата на печенето филиите се обръщат.
2
Канапе от чушки 2От чушките се изрязват звездички или други формички с големината на филийките (остатъците се запазват). Чесънът се нарязва на филийки.
3
Канапе от чушки 3В предварително загрято олио се сотират за 30–40 секунди ореховите ядки, изваждат се и в същата мазнина за кратко се запържва чесънът. Изважда се и мазнината се поръсва с червен пипер. Щом подправката се плъзне по мазнината, тиганът се оттегля от котлона.
4
Канапе от чушки 4Ореховите ядки и чесънът се смилат в блендер, добавят се сиренето, изцеденото кисело мляко и пиперената мазнина от тигана и се пасира за 2–3 минути.
5
Канапе от чушки 5Изпечените филийки се намазват с млечния пастет, поръсват се с наситнен магданоз и отгоре се поставя чушката.
6
Канапе от чушки 6В подходяща купа се слагат наситнените листа босилек и останалите продукти за винегрета и се разбъркват с тел.
7
Канапе от чушки 7Краставицата и доматите се нарязват на кубчета, поставят се в салатиера с отделените остатъци от чушките и се поливат с винегрета. Канапето се сервира със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта