Канелони по родопски

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2008
Канелони по родопски
 
Необходими продукти:
1 кутия канелони
2 пакетчета кайма
1 непълна ч. ч. ориз
4-5 моркова
2 глави лук
1 чушка
5-6 с. л. олио
1-2 ч. л. суха чубрица
черен пипер, универсална подправка и сол на вкус
1 л прясно мляко
200 г сирене


Начин на приготвяне:
1
Канелони по родопски
Лукът се нарязва наситно и се задушава в олио. Разбърква се и се полива с топла вода.
2
Канелони по родопски 2
Добавят се смлените в блендер моркови.
3
Канелони по родопски 3
Част от чушката се нарязва на ленти и се слага при лука.
4
Канелони по родопски 4

Поръсва се с черен пипер и универсална подправка и се слага каймата.


5
Канелони по родопски 5
Изчаква се каймата да се запържи, след което се прибавя оризът. Подправя се със сол и чубрица и се разбърква.
6
Канелони по родопски 6
Канелоните се пълнят с получената смес и се нареждат в тава за печене.
7
Канелони по родопски 7
Заливат се с прясното мляко, покриват се с фолио и се пекат около 20 минути. Ястието се покрива с настърган кашкавал и се пече до зачервяване.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2015
Станаха много вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2015
Мартина, не е необходимо, канелоните да са сварени предварително.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2015
Канелоните трябва ли предварително да се сварят?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: