Канелони с лапад и свинско

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 26.05.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г свинска кайма
1 връзка лапад
1 глава лук
3 с. л. олио
1 ч. л. босилек
1 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус
кашкавал за поръсване
3 яйца
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
1 1/2 ч. ч. брашно
1 с. л. олио
2 щипки сол
1/2 буркан консервирани домати
5-6 стръка магданоз
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. сух лук
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Канелони с лапад и свинско
Яйцата за тестото се разбиват с помощта на миксер, като последователно се добавят брашното и млякото.
2
Канелони с лапад и свинско 2
Сместа се посолява и се сипва олиото.
3
Канелони с лапад и свинско 3
Готовото тесто се полага в правоъгълна намазнена тава, така че да се получи тънък слой (ако е повече, се изпича на два пъти). Пече се 5-6 минути в предварително загрята фурна.
4
Канелони с лапад и свинско 4
Изпечената кора се нарязва на по-малки правоъгълници (като листата за лазаня).
5
Канелони с лапад и свинско 5
Лукът се нарязва наситно и се запържва една минута в нагорещено олио.
6
Канелони с лапад и свинско 6
Прибавя се каймата и се разбърква енергично. Овкусява се с босилек, сол, червен и черен пипер.
7
Канелони с лапад и свинско 7
Листата на лапада се попарват с подсолена вряла вода, след което се охлаждат със студена вода и се нарязват наситно. Прибавят се към каймата.
8
Канелони с лапад и свинско 8
Готовата плънка се разпределя върху корите и се навиват рула, които се нареждат в намазнена тава за печене.
9
Канелони с лапад и свинско 9
Консервираните домати, магданозът, сухите чесън и лук, захарта и солта се смилат в блендер и с получения сос се заливат канелоните.
10
Канелони с лапад и свинско 10
Поръсват се с настърган кашкавал и се изпичат за 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


277 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: