Карагьоз с рукула и цикория

Дата: 18.05.2010
Източник: Бон Апети
Карагьоз с рукула и цикория
 
Необходими продукти:
1 карагьоз
8–10 листа рукула
2–3 листа цикория
1 печена чушка
1/2 печен патладжан
50 мл зехтин
1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рибата се почиства, разполовява се на две и главата се отрязва. Филетата се обезкостяват, намазват се със сол и изцедения лимонов сок и се завиват на руло. Набождат се със дървени шишчета, поливат се със зехтина и се пекат на грил или скара.
2
От рукулата се оформя букетче и се поставя в средата на завитата риба. В листата от цикорията се слагат накълцаните наситно патладжан и чушката.
3
Изпечената риба се сервира заедно с пълнените листа цикория и се покапва с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
Didka Koprinkova коментира рецептата Сладки с мед и канела
Sofia Baleva се регистрира в сайта.
Gülgün Kirmaci се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Таратор по селски
Анна коментира рецептата Спаначена салата с лимец
Пламена Христова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта