Карамелени спирали

Дата: 25.02.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г кристална захар 

Начин на приготвяне:
1
Карамелени спиралиЗахарта се изсипва в подходящ съд. Добавят се няколко супени лъжици вода.
2
Карамелени спирали 2Съдът се оставя върху загрят котлон, до карамелизиране на течността, без бъркане.
3
Карамелени спирали 3Съдът се оттегля от огъня. Карамелът се охлажда закратко, докато добие консистенция на леко течен мед.
4
Карамелени спирали 4С помощта на лъжица, карамелът се излива на тънка струйка, с кръгови движения, около хартиен конус, облечен с алуминиево фолио, като се започне от долната, по-тънка част на конуса.
5
Карамелени спирали 5Получената спирала се изнизва внимателно от конуса.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2014
Много важно е, за да се получат тънки спиралки да държите дясната ръка с лъжицата по-високо и от тази височина да се \"точи\" карамела върху конуса, който се \"върти\" с лявата страна. Карамелът трябва да не е прекалено горещ, но не и изстинал. А за да не се горим - може да се използват латексови ръкавици от аптеката. За по-напреднали - това упражнение може да се направи и без конус, също с пръчка или на топка.
4.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Отне ми повечко време докато схвана номера,но се получиха няколко красиви спирали
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2014
Самите спирали се получават малко трудно,но за сметка на това са много ефектни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2014
Пробвах и получих няколко сполучливи спирали.
1.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2014
Много важно: карамелът може да причини тежки изгаряния. Внимателно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
Десита Пенева се регистрира в сайта.
Veselina Marinova се регистрира в сайта.
Irina Marudina се регистрира в сайта.
Rumiana Angelov се регистрира в сайта.
satyo коментира рецептата Сладкиш със сушени кайсии
Plamena Ivanova коментира рецептата Леща яхния
Plamena Ivanova се регистрира в сайта.
Жанет Таракчиева се регистрира в сайта.
Катя Александрова се регистрира в сайта.
Bettyna Venkova коментира рецептата Булгур с мляко
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта