Карфиолено пюре с миди и доматен винегрет с бира

Гост: Франк Фол
Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2005
Карфиолено пюре с миди и доматен винегрет с бира
 
Необходими продукти:
400 г сварени мидени ядки
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
1 глава лук
2 картофа
300-400 г карфиол
бяла ряпа за декорация
черен пипер и сол на вкус
1 с. л. оцет
2-3 с. л. зехтин
1 к. ч. бира
4-5 листа босилек
2 домата
2 щипки индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Карфиолено пюре с миди и доматен винегрет с бира
Ряпата се нарязва на лентички, залива се с леденостудена вода и се оставя да престои 30 минути. Лукът се нарязва наситно, картофите – на кубчета, карфиолът се накъсва на розички. Лукът се запържва в нагорещеното олио.


2
Карфиолено пюре с миди и доматен винегрет с бира 2
Картофите и карфиолът се прибавят към лука, налива се гореща вода до нивото на продуктите и се вари до готовност. След това се отделят 100 мл от бульона и зеленчуците се пасират с останалия бульон. Подправят се с индийско орехче и сол.

3
Карфиолено пюре с миди и доматен винегрет с бира 3
Доматите се потопяват за кратко във вряла вода, след това - в студена и се белят. (Обелките се запазват, за да послужат по-късно за украса.) Сърцевината се отделя и доматите се нарязват на кубчета.

4
Карфиолено пюре с миди и доматен винегрет с бира 4
Отлетите 100 мл от бульона се кипват заедно с бирата. Когато течността се редуцира наполовина, се смесва със сърцевината на доматите, зехтина и оцета, посолява се и се пасира. Прецежда се и се смесва с нарязаните домати. Прибавя се нарязаният наситно босилек.
5
Карфиолено пюре с миди и доматен винегрет с бира 5
В средата на порционна чиния се оформя лентичка от пюрето, върху него се нареждат мидите. Залива се с винегрета, украсява се с ивиците ряпа и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: