Картоф "Мамулай"

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2001
Картоф
 
Необходими продукти:
250 г кайма
брашно за пържене
олио за пържене
1/4 ч. л. индийско орехче
5 с. л. олио
1 яйце
1 1/2 кг картофи
черен пипер на вкус
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. червен пипер
3 с. л. олио
1 морков
1 глава лук
сол


Начин на приготвяне:
1
Картоф
Картофите се варят в микровълнова фурна 10-12 минути на пълна мощност. Докато са още горещи, се изцеждат и пюрират.
2
Картоф
Прибавят се 1-2 щипки сол, яйце и индийско орехче. Сместа се омесва хубаво. Добавя се брашно и се бърка, докато се получи гъсто тесто.
3
Картоф
Лукът се нарязва наситно, изсипва се в сгорещено олио и се задушава около 2 минути. След това се прибавя ситно настърганият морков и се задушава още няколко минути на тих огън.
4
Картоф
Когато зеленчуците са готови, се слага каймата. Запържва се при постоянно бъркане, докато смени цвета си. Плънката се подправя с кимион, сол, червен и черен пипер. Разрежда се с малко вода и се задушава няколко минути под капак.
5
Картоф
С мокри ръце се взима по малко от тестото. Правят се средно големи кръгчета и се запълват с плънката. Затварят се хубаво и се оформят рулца. Поръсват се обилно с брашно и се пържат в силно сгорещено олио. Когато се зачервят, се изваждат внимателно и се сервират.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
milenka коментира рецептата Салата от настърган карфиол
Gotin Georgiev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: