Пържoла по ловджийски

Източник: Бон Апети
Дата: 25.12.2001
Пържoла по ловджийски
 
Необходими продукти:
3 бр. вратни пържоли
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. брашно
1 с. л. доматено пюре
2 с. л. олио
1 ч. червено вино
1 глава лук
1 шепа стерилизирани печурки
2 кисели краставички
50 г шунка
1 ч. л. чубрица


Начин на приготвяне:
1
Пържoла по ловджийски
Лукът се запържва. Киселите краставички се нарязват на ивички и се прибавят към омекналия лук.
2
Пържoла по ловджийски 2
Печурките се нарязват на парчета и се слагат при лука и краставичките. Шунката се нарязва на ивички и всички продукти се запържват още няколко минути на силен огън.
3
Пържoла по ловджийски 3
Налива се червено вино. След като се изпари, се поставят брашното и червеният пипер. Разрежда се с малко вода, за да не загори пиперът. Подправя се със сол, чубрица и доматено пюре и ври, докато се сгъсти леко.
4
Пържoла по ловджийски 4
Пържолите се начукват, осоляват се и се поливат с малко олио. Изпичат се на скара, слагат се при зеленчуците и се задушават няколко минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: