Картофени тиганици с бекон

Рецепта от книга на Пенка Чолчева
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2012
Картофени тиганици с бекон
 
Необходими продукти:
500 г картофи
100 г бекон
1 яйце
1 с. л. брашно
1/2 ч. л, суха майорана
200 г овче сирене
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Картофени тиганици с бекон

Картофите се настъргват на едро ренде и се посоляват. След това се стискат с ръце, за да се отцедят от течността.

 


2
Картофени тиганици с бекон 2

Беконът се нарязва на дребни кубчета и се слага при картофите заедно с майорана,  яйцето и брашното. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


3
Картофени тиганици с бекон 3

В тиган се сгорещява малко олио. С лъжица се взима от сместа и се слага в нагорещената мазнина като се притиска с лъжица, за да се сплескат тиганиците. Пържи се от двете страни до златисто.

 


4
Картофени тиганици с бекон 4

Готовите тиганици се слагат в тава и се поръсват с натрошеното сирене. Запичат се в загрята на 250 градуса фурна за 4–5минути.


 




Съвет: От тези продукти излизат 10 броя тиганици.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Моите тиганички станаха вълшебни. Благодаря за хубавата рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: