Катми по воденичарски

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2005
Катми по воденичарски
 
Необходими продукти:
2 1/2 ч. ч. брашно (500 г)
черен пипер на вкус
щипка кимион
1 ч. л. сол
1 ч. л. чубрица
2 с. л. доматено пюре
1 глава лук
3 кисели краставички
300-400 г свинско месо
1/2 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 пакетче прясна мая
3 ч. ч. прясно мляко
няколко листа зелена салата


Начин на приготвяне:
1
Катми по воденичарски
В купа се разтваря маята с малко мляко и захарта, след това постепенно се прибавя част от брашното и от прясното мляко, оставя се да престои 10 минути.
2
Катми по воденичарски 2
Когато се образуват балончета, се прибавят останалото мляко и брашно. Изчаква се малко, наливат се 100-150 мл вода (тестото трябва има гъстотата на боза) и престоява още 10 минути.
3
Катми по воденичарски 3
Месото за плънката се накълцва, запържва се в сгорещено олио, поръсва се със сол.
4
Катми по воденичарски 4
Добавят се наситненият лук, нарязаните кисели краставички, доматеното пюре и подправките.
5
Катми по воденичарски 5
Сгорещеният сач се намазва с краве масло и върху него се изсипва от тестото, така че да го покрие изцяло. Катмата се изпича за по около 5 минути от всяка страна.
6
Катми по воденичарски 6
Върху всяка катма се поставят част от нарязаната салата и от плънката и се навива.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: