Каубойски фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2001
Каубойски фасул
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. бял фасул
1 ч. ч. червен фасул
1 ч. ч. нахут
1 кг свински бут (нарязан на кубчета)
1 глава лук (нарязана надребно)
2 чушки (на лентички)
3 скилидки чесън (на малки парчета)
4 домата (обелени и нарязани наедро)
1 л пилешки бульон
2 с. л. сос "Уорчестър"
2 с. л. захар
1 с. л. горчица
1 с. л. синапено семе
3 с. л. оцет
5 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Каубойски фасул
В тенджера се поставят двата вида фасул и нахутът. Заливат се с вода, която да ги покрие 2 см. Кипва се и се оставят настрана за 2 часа (така варенето ще бъде по-лесно).
2
Каубойски фасул 2
Свинските кубчета се запържват за 4-5 минути в сгорещено олио. Прибавят се лук, чушки и чесън. Задушава се 5 минути.
3
Каубойски фасул 3
Поставят се доматите, бульонът, сос "Уорчестър", захарта, горчицата и синапеното семе. Фасулът се смесва със задушените зеленчуци и месо, кипва се.
4
Каубойски фасул 4
Ястието се прехвърля в глинен гювеч. Поставя се в загрята на 160 градуса фурна и се пече 2 1/2 часа. Сипва се оцет, гювечът се връща във фурната, но без капак, пече се още поне час. Ако е необходимо, се долива гореща вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: